Afstand : 74 km
Duur (gemiddeld) : 6h
Verhoging : 330 D+
Vertrek : LEON
Groen
In de buurt van water (kanaal, beekjes, meer, moerassen, etc.)
Bossen
Kust
Een C4 bewegwijzerde wandeling - aarzel niet om een wandeling te maken langs de ongewone plaatsen die een bezoek waard zijn. Richting Dax voor het Léon-Soustons pad naar Moliets-et-Mâa door dennenbossen. Volg Vielle-Saint-Girons via de brug van Pichelèbe over de Courant d'Huchet en neem het pad naar Contis. Steek Lit-et-Mixe en Uza over om richting Lévignacq te gaan, ga naar Saint-Michel-Escalus en keer terug naar Léon. Route vermeld op: www.veloenfrance.fr, een site ontwikkeld door de Franse Fietsersbond, die weg- of mountainbikeroutes aanbiedt die door onze organisaties en in samenwerking met de Departementale Commissies voor Toerisme zijn geïnitieerd.Download :

Punten van belang

De vuurtoren van Contis

De vuurtoren van Contis

Museum Landes d'Antan

Museum Landes d'Antan

Natuurreservaat Courant d'Huchet

Natuurreservaat Courant d'Huchet

Uw reisroute

1

Stap 1

U verlaat Léon via de weg naar Dax, na 400 m neemt u het fietspad Léon-Soustons naar Moliets-et-Mâa. Dit pad, dat in de zomer erg populair is, loopt door een dennenbos.
2

Stap 2

In Moliets, neem de D328 richting Vielle-Saint-Girons. Aan uw linkerhand ziet u een oud washuis en iets verder rechts een rondgang die u de kapel Saint-Laurent-de-Mâa en enkele oude Landes huizen laat ontdekken. Vervolgens komt u bij de brug van Pichelèbe over de Courant d'Huchet, het vertrekpunt voor wandeltochten. 3 km na de brug neemt u de Vélodyssée die u naar het strand van Contis brengt. Vroeger was het een smal betonnen pad, een overblijfsel van de Atlantikwall, maar sindsdien is het geasfalteerd.
3

Stap 3

Gedurende 17 km rijdt u tussen de pijnbomen door, terwijl u in de verte het geluid van de golven van de oceaan en de wind in de toppen hoort. In Contis kunt u een kleine omweg maken om de enige vuurtoren van de Landes kust te bezoeken. Vergeet in Lit-et-Mixe niet het museum "Landes d'Antan" te bezoeken alvorens naar Uza en zijn meer te gaan. Slechts een paar ruïnes van de oude smederijen zijn overgebleven.
4

Stap 4

Na Lévignacq neemt u de weg naar Linxe, nog steeds tussen de pijnbomen, en gaat u in de richting van Saint-Michel-d'Escalus. Tenslotte keert u terug naar Léon waar u kunt uitrusten aan de rand van het meer en een boottochtje kunt maken op de Courant d'Huchet en zijn natuurreservaat.