Afstand : 84 km
Duur (gemiddeld) : 6h30
Verhoging : 220 D+
Vertrek : MIMIZAN
Groen
Platteland
Bossen
Kust
Een bewegwijzerde C3 wandeling zonder moeilijkheden - aarzel niet om te stoppen in de kleine dorpjes ver van de kust om te genieten van de rust en stilte voordat u terugkeert naar de oceaan om af te koelen op de bewaakte stranden. Ga naar Pontenx-les-Forges via het dennen- en eikenbos en buig dan af naar Escource en Onesse-et-Laharie. De weg naar Mézos is omzoomd met velden en oude schaapskooien. Volg Saint-Julien-en-Born om Contis en zijn vuurtoren te bereiken, en keer dan via het strand van Lespecier terug naar de Vélodyssée. De route is opgenomen op www.veloenfrance.fr, een website ontwikkeld door de Franse Fietsersbond, die weg- en mountainbikeroutes aanbiedt die door onze organisaties zijn geïnitieerd in samenwerking met de departementale commissies voor toerisme.Download :

Punten van belang

Vuurtoren van Contis

Vuurtoren van Contis

Uw reisroute

1

Stap 1

U verlaat het stadhuisplein in Mimizan om het fietspad richting Pontenx-les-Forges te nemen. U volgt de departementale weg en dan gaat het pad het dennen- en eikenbos in.
2

Stap 2

In Pontenx, neem de D46 richting Escource. In dit dorp neemt u de D140 naar Onesse-et-Laharie, een ander klein, rustig dorp. De weg naar Mézos is omzoomd met maïsvelden, asperges en oude schaapskooien.
3

Stap 3

Neem de D167 tot Saint-Julien-en-Born, waar u linksaf slaat en vervolgens rechtsaf om een fietspad naar Contis te nemen; hier vindt u de enige vuurtoren aan de kust van de Landes die u kunt bezoeken. Het strand verwelkomt u ook met de monding van de Contis stroom.
4

Stap 4

Naast het pad van de vuurtoren vindt u de Vélodyssée die u, via het strand van Lespecier, terugbrengt naar Mimizan tussen het strand en de stad. Sla rechtsaf en u komt op het stadhuisplein.