Voor een paar uur of een paar dagen loskoppelen van de wereld, even geen telefoon, geen tv, geen internet, leven op het ritme van de benedictijner monniken in het hart van Chalosse… Een heilzame ervaring.

Het dorpje Maylis vormt op zich zelf al een uitnodiging om even los te koppelen. Midden in de heuvels van Chalosse met uitzicht op de Pyreneeën, omringd door groene akkers en weelderige bossen, voelt iedereen zich hier veilig, bevrijd van de drukke dagelijkse beslommeringen, in harmonie met anderen en zichzelf.

Een gevoel dat nog veel groter wordt voor wie de benedictijner abdij van het dorp betreedt. De kleine monnikengemeenschap verbouwt en verkoopt ter plaatse de beroemde plant uit Maylis, met spijsverteringbevorderende en bloedzuiverende eigenschappen. Men kan er ook terecht voor spirituele retraites. Vergeet voor een paar dagen de telefoon, internet, de tv en de alledaagse zorgen om te leven op het ritme van de gemeenschap, met op het programma: monnikendiensten, lezingen, momentjes eenzaamheid, wandelen in Chalosse en rusten. Dat is de doorsnee tijdsbesteding van een retraitedag. De retraites kunnen individueel, als koppel of met een groep bezocht worden. De abdij ontvangt ook studenten en scholieren in examentijd, moeders die op de rand van een burn-out staan en een “spirituele halte” willen maken, en gezinnen die behoefte hebben om tijd aan elkaar te besteden, voor verblijven van een paar uur tot een paar dagen!

© OT Terres de Chalosse