In het Maison de la Dame de Brassempouy kunnen bezoekers met hun handen schilderen op de wanden van een grot, vuurtje leren stoken, vuursteen slijpen, ivoor bewerken en zelfs met de werpspies op mammoeten jagen.
Een originele en zeer concrete manier om de prehistorie te ontdekken, te doen met het hele gezin!

Brassempouy: hier is meer dan een eeuw geleden de Dame à la capuche (vrouw met het kapje) uitgegraven, een zorgvuldig uit ivoor gehouwen beeldje van ongeveer 25.000 jaar oud. Deze Venus van Brassempouy is, zegt men, de oudste ooit gevonden voorstelling van een menselijk gezicht, maar ook de meest realistische en de meest expressieve, wat haar de bijnaam de Mona Lisa van de Prehistorie heeft opgeleverd.

In het hart van het dorpje Brassempouy leert u in een Museum en ArchéoParc alles over het laat paleolithicum.

Dame de Brassempouy

Om de sfeer van de plek goed in u op te nemen is het raadzaam eerst het Maison de la Dame te bezoeken, een museumruimte waar tal van prachtige ontdekkingen staan tentoongesteld (beeldjes, sieraden, werktuigen enz.), gemaakt in Brassempouy. Daarna is de beurt aan u: richting het ArchéoParc om u onder te dompelen in het dagelijkse leven van onze voorouders via reconstructies van woonplekken, prehistorische dieren in ware grootte en archeologische workshops en experimenten, zoals vuursteen slijpen, vuur maken, jagen met een werptuig, rotswand schilderen, beeldhouwen enz.