Met zijn grote stranden, uitgestrekte natuurgebieden en heerlijke rust is de Landes sinds lang een geliefde bestemming van naturistenliefhebbers, voor wie speciale plekken en diensten in het leven zijn geroepen.

Het strand van de Culs-Nus in Hossegor en het strand van Arnaoutchot in Vielle-Saint-Girons zijn twee bewaakte stranden waar het naturisme officieel is toegestaan.

Vele andere stranden tolereren het naturisme buiten de zwemzones. Wie even een Eerstehulppost voorbijloopt en iets verderop gaat zitten, kan gerust zijn badkleding in z’n tas stoppen. Zoals op de stranden van de Digue en de Métro in Tarnos, het strand van Ondres, het strand van de Casernes de Seignosse, het noord- en zuidstrand van Seignosse, het strand van de Cap de l’Homy in Lit-et-Mixe, het Centrale Strand en het strand van de Chênes-Lièges in Moliets, het Zuidstrand en Remember strand in Mimizan, enz.

In Vielle-Saint-Girons, in het hart van een pijnbomenbos van 45 hectare, is het campingdorp Arnaoutchot een overbekende plek bij naturisme-aanhangers.