Van de prehistorie tot de Art Deco bezit de Landes een rijk erfgoed, dat te bezichtigen valt bij een bezoek aan dorpjes, historische monumenten en archeologische vindplaatsen.

In het dorpje Brassempouy is de oudste voorstelling van een menselijk gezicht teruggevonden: de Venus van Brassempouy, 25.000 jaar geleden uitgesneden uit een stuk ivoor. Het dorp herbergt een museum en een “ArchéoParc” waar vele activiteiten rond de prehistorie worden geboden.

In Dax zijn overblijfselen van de Klassieke Oudheid te zien in de vorm van de archeologische crypte van het “Musée de Bord” (museum met uiteenlopende collecties) en de Gallo-Romeinse vestingmuren rond de oude stad.

Om in de sfeer van de middeleeuwen te duiken is er niets zo leuk als een bezoek aan de abdij van Arthous, in Hastingues, met het Musée de France (oudheidkundig en archeologisch museum), zijn buur Sorde-l’Abbaye, de oude stad Saint-Sever, het oude centrum van Mont-de-Marsan en de meer landinwaarts gelegen vestingstadjes, zoals het dorpje Labastide-d’Armagnac, om er maar één te noemen.

En tot slot herbergt Dax een rijk Art Deco-erfgoed, met als grootste juweel het Splendid Hôtel & Spa.